INFO SERUNDING

Serunding dibuat secara tradisional~iaitu menggunakan dapur kayu. daging disiat menggunkan tangan dan di kacau menggunakan tangan.

~~Ini yang menjadi rahsia kesedapan serunding kami
Jangan Ketinggalan Untuk Mencuba.
Order sekarang untuk harga istimewa :)



Serunding Beter

Bahan:
100 gm tepung gandum
1 biji telur ayam
secubit garam
1/2 cawan airminyak masak
1 peket
SERUNDING DAGING BiShop

Cara menyediakannya:
1. masukkan tepung ke dalam mangkuk dan tabur garam
2. lubangkan di tengah tepung,pecahkan telur dan gaul
3. masukkan air perlahan2 dan gaul rata hingga menjadi adunan beter
4. panaskan kuali,sapukan minyak,masukkan adunan tepung ukuran satu senduk
5. angkat kuali dan pusingkan sehingga beter tadi menjadi bulat dan nipis
6. bila hujung keliling dadar terangkat menunjukkan ianya sudah masak
7. angkat dan letakkan di atas pinggan leper atau papan pemotong
8. taburkan SERUNDING DAGING BiShop dan gulung
9. hidang di dalam pinggan bujur bersama hiasan

No comments:

Post a Comment