INFO SERUNDING

Serunding dibuat secara tradisional~iaitu menggunakan dapur kayu. daging disiat menggunkan tangan dan di kacau menggunakan tangan.

~~Ini yang menjadi rahsia kesedapan serunding kami
Jangan Ketinggalan Untuk Mencuba.
Order sekarang untuk harga istimewa :)



Pulut Serunding~Resepi


Bahan utk pulut:

1kg pulut (cuci bersih dan rendam 2 jam atau semalaman)

1 cwn santan pekat

garam secukup rasa


Cara:

Jerang kukusan dan alas kain jarang.

Curahkan pulut dan lubang lubangkan dgn batang senduk.

Kukus hingga masak.

Setelah itu curahkan kedlm dulang dan gaul dgn santan basah2 hingga rata.

Kukus lagi selama 1/2 jam. Bila wap keluar, angkat dan curahkan dlm dulang.

Bentuk pulut bulat2 dan atur dlm pinggan hidangan. Curahkan serunding diatasnya dan hidang.
~~~slamat mencuba :)

No comments:

Post a Comment