INFO SERUNDING

Serunding dibuat secara tradisional~iaitu menggunakan dapur kayu. daging disiat menggunkan tangan dan di kacau menggunakan tangan.

~~Ini yang menjadi rahsia kesedapan serunding kami
Jangan Ketinggalan Untuk Mencuba.
Order sekarang untuk harga istimewa :)



Pulut Serunding BiShop



Bahan-bahan:


1 kg beras pulut ~ cuci dan rendam sekurang2nya 3 jam dan toskan

2 1/2 cawan santan

1 sudu kecil garam

Sedikit gulaAir secukupnya untuk mengukus
Serunding Bishop




Untuk pulut :

1. Beras pulut dibersihkan kemudian direndam dlm air selama 3-4 jam.

2. Toskan beras pulut, kemudian dikukus hingga separuh masak (naik wap).

3. Campurkan garam dan gula ke dalam santan.

4. Angkat pulut, masukkan ke dlm mangkuk besar kemudian gaulkan dengan santan dan kacau rata .

5. Masukkan semula ke dalam pengukus dan kukus lagi hingga masak. Angkat dan sejukkan.


Untuk pulut serunding:

1. Ambil sedikit pulut dan kepalkan.

2. Golek dengan serunding Bishop sehingga membaluti pulut. Bolehlah dihidangkan.

Hubungi Kami untuk serunding berkualiti :
013-9355961 (Anwar)
FB/Linger Bishop
Email: colleen_aurora@yahoo.com.my

No comments:

Post a Comment

Post a Comment