INFO SERUNDING

Serunding dibuat secara tradisional~iaitu menggunakan dapur kayu. daging disiat menggunkan tangan dan di kacau menggunakan tangan.

~~Ini yang menjadi rahsia kesedapan serunding kami
Jangan Ketinggalan Untuk Mencuba.
Order sekarang untuk harga istimewa :)



Resepi Popiah Pisang


Bahan-bahan:
6 biji pisang masak (sesuai untuk menggoreng seperti pisang nangka)
6 keping kulit popiah
1 sudu teh serbuk kayu manis
2 sudu madu
1 camca teh tepung jagung dan
1 besar air (bancuh untuk lekatkan kulit)-bancuhan tepung jagung boleh juga diganti dengan putih telur
Serunding Bishop
Minyak masak untuk goreng
Cara Penyediaan:
Buang kulit pisang.
Salutkan pisang dengan madu dan serbuk kayu manis.
Lenyekkan pisang dan gaulkan dengan 1 sudu besar serunding Bishop
Bungkus inti pisang dengan kulit popiah dalam sebarang gaya anda mahu.
Kemaskan bungkusan dengan pes tepung atau putih telur.
Panaskan minyak dalam kuali.
Pastikan kuantiti minyak cukup banyak untuk tenggelamkan pisang.
Goreng popiah pisang anggaran selama 5 minit atau sehingga warna coklat keemasan.
Angkat dan toskan minyak.
Siap untuk dihidangkan.
Hubungi Kami untuk serunding berkualiti :
013-9355961 (Anwar)

No comments:

Post a Comment